BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír az EU motorjáról

Felfelé módosította a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a szövetségi bank.

Mindamellett a Bundesbank úgy látja: az ingatag lábakon álló görög belpolitikai helyzet, valamint a spanyol bankszektor válsága elmélyítheti az euróövezeti adósságválságot, és ez fékezheti a növekedést.

"Azt feltételezem, hogy az expanziós erők kerekednek felül Németországban" - mondta a Bundesbank elnöke, Jens Weidmann a legújabb adatok ismertetésekor. Eszerint a német gazdaság 1,0 százalékos növekedésére lehet számítani az idén a fél évvel ezelőtt várt 0,6 százalék helyett, jövőre a gazdaság 1,6 százalékkal fog gyarapodni, míg korábban 1,8 százalékos növekedést prognosztizált a Bundesbank.

A bank elemzése rámutatott: bár egyes euróövezeti partnerországok kereslete lanyhult a német termékek iránt, a világgazdaság lendületbe jött, és ebből profitálnak a német vállalatok.

Németországban a hazai össztermék 0,5 százalékkal nőtt az idén január-március között, miután kissé csökkent 2011 utolsó negyedévében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.