BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel: A kapkodás csak ront a helyzeten

Angela Merkel megerősítette, hogy Németország nem vevő a gyors megoldásokra, ha azok nem nyújtanak gyökeres megoldás a problémákra.

A kancellár az adósságcsökkentés és a növekedés elősegítését tartja a legfontosabb feladatnak és állítása szerint nem fogad el olyan koncepciót, ami csak "tűzoltásra" alkalmaz. Angela Merkel erről a G20-ak találkozóját megelőlegezendő beszélt az AP-nek, szavainak nyomatékot ad az a tény, hogy hírek szerint az EU gazdasági vezetői a vasárnapi görög választásokra készülve már dolgoznak a krízis kezelés előkészítésén.

Merkel a következő héten Mexikóban tartandó G20 találkozón állítása szerint a problémák gyökereivel foglalkozik majd, igaz ugyan, hogy német lapértesülések szerint a kancellár tizenkét órával elhalasztotta a rendezvényre utazást, hogy elérhető legyen a görög választások vasárnapi végkifejletekor. A német kormányfő ismét megerősítette, hogy nem fogadja el az eurókötvények bevezetését, amelyet szintén a gyors, de nem mélyreható megoldások között tart számon Berlin.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.