BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga hangsúlyozta, hogy az IMF felállhat a tárgyalóasztaltól

Amíg a Nemzetközi Valutaalap, illetve az Európai Bizottság delegációja Magyarországon tárgyal, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős miniszter kerülni fogja a nyilvánosságot – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a tárca nélküli miniszter sajtóirodája ma délután egy közleményben tudatja a holnap kezdődő tárgyalások egyes részleteit, de ezt követően az egyeztetések ideje alatt nem kommunikálnak a sajtóval – jelezte a Népszabadságnak a titkárság egyik munkatársa. Az elzárkózás okát nem részletezte, de nyilvánvalóan az egy hetesre tervezett egyeztetések zavartalanságát akarják ezáltal is biztosítani.

Varga Mihály tárca nélküli miniszter úgy nyilatkozott tegnap a Hír tv műsorvezetőjének, hogy nyár végéig legfeljebb az derülhet ki, miben értenek egyet a felek. Augusztus közepétől kerülhetnek napirendre azok a témák, amelyekben tudhatóan eltér a felek álláspontja. Ilyen a közteherviselés rendszere: az egykulcsos adó, a tranzakciós illeték, a különböző vagyoni adók bevezetése.

A tárca nélküli miniszter a megvitatandó kérdések közt elsőként említette a magyar gazdaság 1-3 éves kifutását. Szerinte a kormány program szerint halad, túl vagyunk a nagy rendszerek átalakításán, most a finomhangolás ideje jött el. A vagyoni adók bevezetésére nem lát lehetőséget – derült ki a nyilatkozatából.

Az sem kizárt, hogy nem lesz megállapodás, bár ennek esélyét Varga Mihály nagyon kicsire becsülte a televíziós interjúban. Mindenesetre többször is utalt rá, hogy előállhat olyan helyzet, amikor megállapodás nélkül állhatnak fel az asztaltól a delegációk.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.