BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kanadának nem tetszik az európai válságkezelés

A német kancellár szerint a kanadai kormány szigorú költségvetési fegyelme, párosulva az növekedéssel, példakép lehet az euróválság megoldására.

Angela Merkel úgy hiszi, hogy példa lehet Kanada útja, a nagy költségvetési fegyelem, párosulva a növekedést célzó koncentrációval és a válság leküzdésével - írja a Handelsblatt. Példa lehet a is, hogy nem kölcsönökből élnek. "Ezt én is helyes megoldásnak tartom Európa számára" - emelte ki kétnapos kanadai látogatása kezdetén.

Merkel informális véleménycserét folytatott Stephen Harper kanadai miniszterelnökkel. Európa összetartására fontos a közös valuta érdekében. Ám a Handelsblatt szerint még Merkel érkezése előtt Kanada pénzügyminisztere elégedetlenségét fejezte ki amiatt, ahogy Európa foglalkozik az adósságválsággal.

"Nem tettek eleget, többet kell Önöknek tenniük" - hangoztatta Jim Flaherty. Stephen Harpert miniszterelnök arra szólította fel az európai államokat, tőkésítsék fel a bankjaikat. Úgy látja, a helyzet kábránditó, mert már évek óta világos, hogy mit kell tenni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.