BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma elárulja az NGM, mennyi volt a hiány júliusban

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás júliusi, előzetes pénzforgalmi mérlegét.

 Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya júniusban 173,6 milliárd forint volt, az első félévben a deficit 517,7 milliárd forintot, az éves előirányzat 89,8 százalékát tette ki.

A központi költségvetés hiánya az idén az első félévben 592,3 milliárd forint volt, a tb-alapok egyenlege 3,3 milliárd forint deficitet mutatott. Ezzel szemben az elkülönített állami pénzalapok 77,9 milliárd forint többlettel zártak az első félévben.

Júniusban az államháztartás egészén belül a központi költségvetés 188,6 milliárd forint, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai közel 1 milliárd forint deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 16,0 milliárd forint szufficittel zártak.

Az egyszeri tételektől megtisztított, vagyis azonos bázisú 2011. évi és 2012. évi központi alrendszerű időarányos hiányok esetében az idei évi első félévi 58,8 százalékos mérték kedvezőbb a tavalyi 79,5 százaléknál - közölte korábban az NGM.

A törvényi előirányzat 2012-re 576,2 milliárd forintban határozta meg a pénzforgalmi államháztartási hiányt.

Tavaly júliusban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 459,9 milliárd forintot tett ki. A múlt év első hét hónapjában az államháztartás összesítve 1.494,5 milliárd forint deficittel zárt, amely az éves módosított előirányzat 126,2 százalékának felelt meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.