BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkanélküliség - 100 ezer francia fiatal bérét fizeti az állam

A francia kormány új, a fiatalok elhelyezkedését segítő programot hirdetett, amelynek keretében átvállalja az új alkalmazottak bérének nagy részét.

Franciaországban jelenleg 10 százalékos a munkanélküliség, de a 25 év alattiak körében az arány 22,8 százalékos, ezen változtatna a munkaügyi minisztérium a most bemutatott tervvel – írja a Le Figaro.

A tárca az idei évben 100 ezer, 2014-ben további 50 ezer álláshely betöltését támogatná azzal, hogy a 25 év alattiak legalább egy éves alkalmazása esetén az állam átvállalja a bérköltség háromnegyedét. A terve megvalósítása 2,3 milliárd eurós költséget jelentene a francia államnak.

A döntéshozók szeptember 24-én vitathatják meg a javaslatot, amely a nehéz helyzetben lévő városi, illetve vidéki régiók fiatal lakóit segítené. Michel Sapin munkaügyi miniszter javaslata szerint azok a munkáltatók is megkaphatják a bérkedvezményt, akik határozott időre veszik fel a fiatalokat, de a határozatlan idejű szerződéseket részesítik előnyben a szubvenciók szétosztásánál. A Lionel Jospin által annak idején bemutatott segítő programmal ellentétben az új tervek a növekedési potenciállal rendelkező ágazatokban helyeznék el a fiatalokat, így a turizmusban vagy a zöldszektorban.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.