BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem dől össze az euró?

Olli Rehn, az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa a CNBC-nek elmondta, hogy az euró bevezetése visszafordíthatatlan, és elengedhetetlen a közös deviza mögötti egység megőrzése, írják az Equilor elemzői.

Olli Rehn szerint Németország politikusai és lakosai is teljesen elkötelezettek az euró mellett. Mario Draghi szavait úgy értékeli, hogy az EKB kész akcióba lépni a megfelelő időben. Hozzátette, hogy a közös deviza jelentős eredményeket hozott a gazdasági egyensúlytalanságok kezelésében. Rehn év végére ígéri a "valódi gazdasági unió” létrehozásának részletes ütemtervét.

Az Equilor szerint a kincstári optimizmustól nem mentes interjú fontos eleme, hogy év végéig várhatnak a befektetők a hosszú távú megoldást segítő szoros fiskális unió alapkő letételére. Németország pedig addig óvatosabban kezelheti az euróövezeti válság megoldásának drasztikus, de hatékonyabb módszereit, mint például a közös eurókötvény kibocsátását vagy az EKB erősebb beavatkozását. Az események szeptemberben pöröghetnek fel, ha az EKB továbbra is hezitál, úgy ismét negatív hullám jöhet a tőke- és pénzpiacokon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.