BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A devizahitelesek még idén új kormányzati segítséget kapnak

A devizahitelesek továbbra is számíthatnak a Fidesz-KDNP frakciószövetségre - hangoztatta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken a kormánypártok közös frakcióülését követő sajtótájékoztatón Sárváron.

Az elmúlt két évben több mint 250 ezer magyar család tudott élni a végtörlesztés  és az árfolyamrögzítés lehetőségével, ezt pedig egyértelműen sikernek értékeli a frakció - mondta.

Ismertetése szerint 70-80 ezer között van azoknak a száma akik eddig éltek az árfolyamrögzítés lehetőségével, számukat jelentősen növelni kell, akár az eddiginek a háromszorosára, négyszeresére is. Ennek érdekében a kormányzatnak el kell érnie az érintett magyar családokat és ösztönözni kell őket arra, hogy éljenek az árfolyamrögzítés lehetőségével, ami egyfajta biztosítás a devizakockázattal terhelt időben - mondta.

Az év végéig összegzik a tapasztalatokat és megvizsgálják azt is, milyen egyéb eszközökkel lehet a kimaradókon is segíteni - tette hozzá Rogán Antal.

A Nemzeti Eszközkezelő eddigi tevékenységével, munkájának gyorsaságával viszont elégedetlenek, azt fel kell gyorsítani - jegyezte meg. Jövő év januárjában a kormánypárti frakciók részletes beszámolót várnak a kormánytól az eredményekről - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.