BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple csak az ötödik – A leginnovatívabb vállalatok

A Forbes ismét összeállította a leginnovatívabb cégek listáját, amelyet idén a Salesforce.com vezet.

Az IT vállalatok továbbra is erősen képviseltetik magukat a leginnovatívabb cégek sorában, ezt mutatja, hogy az elsőkét helyen internetes cégek végeztek. A lista tanúsága szerint a vállalat értéke nem meghatározó a besorolás tekintetében, így a mindössze 20,7 milliárd dollárra becsült Salesforce.com könnyen legyőzte a több mint 92 milliárd dollárt érő Amazont.

A topon lévő amerikai vállalatokat egyébként idén a harmadik helyen egy orvostechnikai cég is képviseli: az Intuitive Surgical 1999 óta fejleszti a távolról irányítható orvos robotokból álló da Vinci rendszert.

A leginnovatívabb vállalatok

1. Salesforce.com

2. Amazon.com

3. Intuitive Surgical

4. Tencent Holdings

5. Apple

6. Hindustan Unilever

7. Google

8. Natura Cosméticos

9. Bharat Heavy Electricals

10. MonsantoJelzésértékű lehet viszont, hogy a negyedik helyen – megelőzve az Apple-t – az 1998-ban alapított kínai Tencent áll, amely mostanra Kína legnépszerűbb szolgáltató site-jává lépett elő. Az ötödik Apple és a hetedik Google közé egy másik ázsiai vállalat, a Hindustan Unilever került, igaz az Unilever indiai leányaként globálisnak is tekinthető a 35 márkát forgalmazó vegyipari cég.

A nyolcadik helyen a Natura Cosméticos is a fejlődő országokat képviseli, 1969-ben alapított, közvetlen értékesítéssel dolgozó kozmetikai cég 2006 óta többet értékesít hazai piacán, mint az Avon. Majd az indiai Bharat Heavy Electricals következik, amely a tizenkettedik legnagyobb energetikai gyártója és egyben az egyetlen indiai iparvállalat a listán. A toplistát az amerikai Monsanto zárja, a gyakran kritizált biotechnológiai-mezőgazdasági vállalat jelenleg 41,3 milliárd dollárt ér.

2. Amazon.com

3. Intuitive Surgical

4. Tencent Holdings

5. Apple

6. Hindustan Unilever

7. Google

8. Natura Cosméticos

9. Bharat Heavy Electricals

10. Monsanto -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.