BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Madrid kivárásra játszik, de a piacot egyelőre megnyugtatja az EKB

Spanyolország tegnap a tervezettnél több, összesen 4,8 milliárd eurónyi három-, illetve tízéves kötvényt értékesített, elfogadható hozamszintek mellett.

Az árveréseken érezhető volt az EKB  bejelentéseinek pozitív hatása, az eredmények alapján pedig a spanyol kormány úgy érezheti, hogy nem kell  sietnie a hivatalos kéréssel – írják a CIB elemzői.

Spanyolország idei finanszírozási tervét már 82 százalékban teljesítette, így reális lehetőség, hogy a miniszterelnök inkább kivárásra játszik, és rövidtávon a politikai szempontokat tekinti  elsődlegesnek (október második felében két nagy tartományban is választások lesznek). A befektetőknek egyelőre elég a tudat, hogy szükség esetén ott áll az EKB, az általános várakozás szerint pedig az október eleji  pénzügyminiszteri találkozóig Spanyolország döntésre jut a kérdésben –a késlekedés egy idő után azonban  elbizonytalaníthatja a befektetőket. 

A globális növekedési kilátásokkal kapcsolatban felerősödött aggodalmak nem tettek jót a kockázatos  eszközöknek és az eurónak sem, nap végére azonban a részvénypiacok és az euró is felfele mozdult a  mélypontokról, a mai ázsiai kereskedési órákban pedig már egyértelmű pozitív korrekció mutatkozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.