BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négymilliárddal több a településeknek

A helyi önkormányzatoknak az eredeti 107,9 milliárddal szemben összesen 112,6 milliárd forint állami támogatást adna általános igazgatási és működési feladatok ellátásához az a bizottsági módosító javaslat, amelyet az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottsága nyújtott be az Országgyűlésnek.

A támogatás forrását a jövő évi büdzsében belső átcsoportosításokkal biztosítanák, ez az összeg kapcsolódik az új önkormányzati törvényben előírt feladat-finanszírozáshoz – indokolták a javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői a bizottság csütörtöki ülésén.


Emellett további tucatnyi módosító is érkezett a költségvetési törvényjavaslathoz az elmúlt napokban, ezek főként területeken belüli átcsoportosításokról szólnak.

A költségvetési módosítókról hétfőn szavaz a Ház, mint ahogy a stabilitási törvény módosításához benyújtott indítványokról is – ez pontosítana a Költségvetési Tanács hatáskörére vonatkozó bizonyos rendelkezéseken, és rögzítené, hogy a büdzsének kell tartalmaznia az adott év államadósságának számításakor figyelembe veendő árfolyamokat.


A határozathozatalok után tartja meg a parlament a munkahelyvédelmi akciótervet megalapozó törvénymódosítások, valamint a kisadózók tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló indítvány részletes vitáját.

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.