BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF: megvizsgáljuk Matolcsy új csomagját

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakemberei vizsgálni fogják a kormányzat által pénteken bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket - közölte Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi irodájának vezetője az MTI megkeresésére pénteken.

A magyarországi irodavezető egyben kijelentette: nincs még időpont a nemzetközi hitelezők és a magyar hatóságok közötti budapesti egyeztetések folytatására.

Az MTI azt követően kereste meg Iryna Ivaschenkót, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter péntek reggel sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány az idei költségvetésben 133 milliárd, a jövő éviben 397 milliárd forintos kiigazítást hajt végre annak érdekében, hogy a GDP-arányos államháztartási hiány az idén és jövőre se emelkedjen a módosított hiánycél, 2,7 százalék fölé.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.