BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés az USA-ban: Az iPhone-hatás dobta meg a fogyasztást?

A várakozásokat meghaladó mértékben növekedett a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban szeptemberben, amiben vélhetően szerepe lehetett annak is, hogy a múlt hónaptól kapható az iPhone 5.

A kiskereskedelmi forgalom 1,1 százalékkal növekedett szeptemberben az Egyesült Államokban, közölte a Munkaügyi Minisztérium. Elemzők 0,9 százalékos növekedést vártak. A júliusi és augusztusi adatokat is kissé felfelé módosították.

Az autóeladások jelentősen, 1,3 százalékkal emelkedtek. A legnagyobb emelkedés az elektronikai cikkek tekintetében történt, itt 4,5 százalékos ugrást mért a munkaügyi tárca, ami a legjobb adat 2011 októbere óta. Az elektronikai cikkek értékesítésben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy szeptemberben dobta piacra legújabb okostelefonját az Apple, az iPhone 5-öt – írja a MarketWatch.

Augusztusban 1,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a felülvizsgált adatok szerint, ami a leggyorsabb bővülés 2 éve. Az előzetes adatok csak 0,9 százalékos bővülésről tanúskodtak. A júliusi adatot 0,1 százalékponttal, 0,7 százalékra emelte a munkaügyi tárca.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.