BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tetszik a hatnapos munkahét - Patthelyzet Görögországban

Tovább tart a kötélhúzás az újabb görög takarékossági program körül: a Görögország és a nemzetközi hitelezői közötti tárgyalások ugyanis elakadtak a munkaerőpiaci reformok körüli viszály miatt.

A Demokratikus Baloldal elfogadhatatlannak tartja a trojka követeléseit. A vita az automatikus béremelésekről robbant ki, amelyeket a trojka törölni akar, illetve csökkenté a végkielégítések összegét és bevezetné a hatnapos munkahetet. "A tárgyalások folytatódnak, a kormánynak az a célja, hogy az EU-IMF hitel következő részletét november közepéig kifizessék" -  hangoztatta a görög kormány szóvivője a DPA hírügynökségnek nyilatkozva.

A Süddeutsche Zeitung kiemeli: Görögországnak sürgősen pénzre van szüksége, és azt reméli, hogy a legközelebbi segélyrészletet pénteken felszabadítják, ám ez nem valószínű. A kifizetésről csak akkor lehet dönteni, ha Antonisz Szamarasz kormány teljesíti a 17 euró tagország pénzügyminiszterei által Brüsszelben meghozott döntést a szükséges megtakarításokról. Emellett a segélyrészlet kifizetéséhez a trojka esedékes beszámolójára is szükség lesz, amit viszont csak novemberben publikálnak.

A lap hozzáteszi: a jelek szerint sem a hitelezők, sem Görögország nem tudja, hogyan kell bestoppolni a költségvetésen lévő, legalább 30 milliárd eurós lyukat. Egy EU-diplomata véleménye szerint Görögország megmentése olyan játék, mint a flipper, de hogy melyik gombot nyomják meg a következő alkalommal, az a héten biztosan nem derül ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.