BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási csapást mért a NAV a kábítószer kereskedelemre

A pénzügyőrök hétfőn éjszaka a Tompai Határkirendeltségen vizsgáltak egy üresnek jelzett makedón forgalmi rendszámú, makedón állampolgárságú férfi által vezetett tehergépjárművet – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivata (NAV).

A raktér átvizsgálása során a pénzügyőrök a jármű homlokfalánál friss szerelési nyomokra lettek figyelmesek és gyanús volt számukra az üres raktérben terjengő erős, jellegzetes illat. A további szerelés alátámasztotta a gyanút, hiszen a homlokfal lerekesztett részéből összesen 422 zsugorfóliás csomagban, 492 kg marihuána került elő – írja a NAV.

A pénzügyőrök az 1 milliárd forint utcai értéket képviselő kábítószer szállítmányt, és a makedón férfit feljelentéssel átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a sofőrt őrizetbe vették, ellene visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértő bevonása mellett folytatja le az eljárást. Az őrizetben lévő 45 éves gyanúsított férfi előzetes letartóztatására a nyomozóhatóság előterjesztést tesz.

Világgazdaság Online-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.