BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: Erősítjük kapcsolatainkat Azerbajdzsánnal

A kormány erősíteni kívánja Magyarország gazdasági kapcsolatait a kaukázusi államokkal, köztük Azerbajdzsánnal - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a Magyar-Azeri Gazdasági Vegyes Bizottság magyar társelnöke hétfőn Budapesten, a vegyes bizottság azeri és magyar üzletembereknek tartott rendezvényén.

A Magyar-Azeri Gazdasági Vegyes Bizottság budapesti, kétnapos ülése keretében üzleti fórumot tartanak, amelyen magyar és azeri vállalkozások képviselői mérik fel a kétoldalú üzleti lehetőségeket.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára bejelentette: a kétoldalú kapcsolatok erősítése, a magyar vállalkozások külgazdasági kapcsolatainak fejlesztése érdekében Bakuban a magyar cégek számára kereskedőházat hoznak létre. Az államtitkár szerint a magyar cégek előtt óriási lehetőségek vannak a kaukázusi államban, például az infrastrukturális építkezések, a szennyvíztisztítással kapcsolatos beruházások, illetve a mezőgazdaság terén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.