BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bevándorlók idén 400 milliárd dollárt utalnak haza

A fejlődő országokból származó bevándorlók idén 400 milliárd dollárt (312,28 milliárd euró) utalnak haza, származási országukba. Az összeg 6,5 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi adat.

Számos fejlődő országban a hazautalások adják a teljes gazdasági teljesítmény nagy részét. Mindez a Világbank bevándorlási és fejlődési jelentéséből tűnik ki. A legtöbb hazautalás (70 milliárd dollár) Indiának jut, ezután Kína következik (66 milliárd dollár), majd a Fülöp-szigetek és Mexikó (egyenként 24-24 milliárd dollár), valamint Nigéria (21 milliárd dollár).

A hazautalások azonban Tadzsikisztán számára a legfontosabbak, ahol tavaly a gazdasági teljesítmény (GDP) 47 százalékát adták. Utána Libéria következett (31 százalék), majd Kirgizisztán (29 százalék).

A Világbank jelentése szerint a fejlődő országokba irányuló hazautalások a következő években tovább fognak nőni. Számításaik szerint 2013-ban a növekedés 7,9 százalék lesz, 2014-ben 10,1 százalék, 2015-benpedig 10,7 százalék.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.