BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-programok 2014-2020 - Új miniszteri biztos a kormányban

Fél évre miniszteri biztost nevezett ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a következő hétéves, 2014-2020 közötti uniós költségvetés hazai programjának tervezésével, illetve annak brüsszeli benyújtása után a tárgyalásokkal kapcsolatos feladatok ellátására – tudta meg lapunk.

A posztot Szalóki Flórián, az uniós finanszírozású projekteket koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nemzetközi elnökhelyettese, illetve az NFÜ-n belül az uniós közlekedésfejlesztési forrásokat gondozó operatív program (KÖZOP) irányító hatóságának vezetője kapta meg. A KÖZOP számít a legnagyobb operatív programnak a jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklusban, miután 2007-2013 között az ország rendelkezésére álló 8200 milliárd forintból 1900 milliárdot közlekedésfejlesztési célokra különítettek el.

Az október 31-én megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható a nemzeti fejlesztési miniszter utasítása a miniszteri biztos kinevezéséről. Eszerint „feladata a 2014–2020. programozási időszakhoz kapcsolódóan a Közös Stratégiai Keret alá tartozó alapok vonatkozásában a tervezési dokumentumok előkészítésének, valamint a hivatalos benyújtást követően azok bilaterális tárgyalás keretében az Európai Bizottsággal történő egyeztetésének elvégzése”. Ebben a hatáskörében koordinálja és szervezi a tárgyalások lebonyolítását, vezeti azokat, és képviseli a magyar álláspontot.

A miniszteri utasítás értelmében a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság hagyja jóvá a miniszteri biztos által előkészített, az Európai Bizottsággal folyó tárgyalásokon képviselendő magyar álláspontra vonatkozó keretmandátumot.
A miniszteri biztosnak feladatainak ellátásáról havonta jelentést kell tennie a nemzeti fejlesztési miniszternek. Tevékenységéért díjazásban nem részesül.

Világgazdaság Online - T. G.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.