BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama máris rátér az orosz kapcsolatokra

Az Egyesült Államok kongresszusa kedden visszatér az Oroszországgal való kereskedelmi kapcsolatok normalizálásának problémájához – jelenti az Itar-TASZSZ.

Az orosz hírügynökség szerint a képviselőház törvénykezési kezdeményezésekben illetékes bizottsága fontolóra veszi az úgynevezett Jackson-Vanik törvénymódosítvás megszűntetését. Ám az a várakozás, hogy a módosítást hozzákapcsolják az úgynevezett Szergej Magnyitszkij törvényhez, amely az oroszországi emberi jogok betartásával és az oroszországi korrupcióval szembeni küzdelemről szól.

Mint ismeretes, Oroszország jelezte, hogy reagálni fog, ha az Európai Unió vagy az Egyesült Államok alkalmazni fogja a Magnyitszkij-törvényt. Szergej Magnyitszkij orosz jogász előzetes letartóztatás során Moszkvában halt meg, s a Magnyitszkij-törvény azt a célt szolgálja, hogy szankcionáljon orosz hivatalos személyeket, akiknek közük volt az emberi jogok megsértéséhez.

A USA Today hétfőn azt írta, hogy az amerikai-orosz kereskedelmi kapcsolatok az egyik legfontosabb téma lesz az amerikai törvényhozás napirendjén az amerikai elnökválasztás után, és a képviselőház várhatólag még ezen a héten szavaz arról, hogy az amerikai exportőröknek nagyobb hozzáférést biztosítson az orosz piachoz. A USA Today szerint amerikai exportőrök 8,3 milliárd dollár értékben exportáltak termékeket az orosz piacra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.