BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tudja meg, hogyan adózik jövőre – Csak 33 oldalt kell elolvasni

Az adópolitika fókuszában a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a pénzügyi egyensúly biztosítása, a vállalkozni kívánók megbecsülése, valamint a jövedelmeket terhelő adók súlyának csökkentése van a fogyasztási forgalmi adók szerepének növelése mellett.

A megfogalmazott adópolitikai iránynak megfelelően a 2013. évre javasolt adóváltozások fókuszában a következő célok állnak az NGM szerint: arányos, egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer megszilárdítása, a költségvetési helyzet stabilizálása a GDP-arányos államadósság tartósan csökkenő pályájának biztosítása mellett, illetékkulcs-rendszer átalakítása, vállalkozói környezet, versenyképesség javítása, befektetések ösztönzése, az adózói adminisztrációs terhek, az adó- és vámhatósági adminisztráció csökkentése, az adómorál erősítése, az adónorma hatékonyságának, egyértelműségének javítása, a jogalkalmazás során felmerült problémák orvoslása.


 
„Ezen kiemelt célok számos – jelen dokumentumban részletesen bemutatott - jogszabály-módosítás révén érhetőek el. A kormány által javasolt változtatások egy része a költségvetési hiány jóval 3 százalék alatt tartása érdekében, más része a vállalkozói környezet javítása érdekében, további részei a lakossági adminisztrációs terhek csökkentése érdekében, valamint egyes részei része az adómorál javítása érdekében váltak szükségessé” – közölte az NGM.

A kormány kiemelt feladatának tartja a költségvetési stabilitás megteremtését, a versenyképes, hatékony gazdaság megteremtésének elősegítését, a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését, valamint az Egyszerűsítési Program megvalósítását.

A gazdasági tárca szerint fontos, hogy a 2013. évi adóváltozásokat minél szélesebb körben megismerjék a hazánkban adózni kívánó magánszemélyek és vállalkozások, ennek érdekében a kormány az őszi törvényhozás keretében - 2012. november 19-én és 20-án - megszavazott adóváltozások áttekintéséhez egy 33 oldalas dokumentumot csatolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.