BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

DIW: Az utolsó negyedévben visszaeshet a német gazdaság

Az év utolsó negyedében várhatóan 0,2 százalékkal zsugorodik a német gazdaság, de a jelek szerint gyorsan túljut a hanyatlás fázisán - írja csütörtökön közzétett havi konjunktúra-jelentésében a Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) gazdaságkutató intézet.

A harmadik negyedévben még 0,2 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP), a negyedik negyedben azonban a gyenge euróövezeti kereslet miatt az ipar visszafogta termelését, miközben csökkent az iparhoz kapcsolódó szolgáltatások teljesítménye, belföldön pedig erősen mérséklődött a beruházási javak iránti kereslet.

A visszaesés azonban nem lesz tartós, mert a világgazdasági konjunktúra kezd éledezni, és ebből profitálni fognak a német vállalatok, különösen azok, amelyeknek jó pozícióik vannak a feltörekvő országokban. Ezek a kedvező finanszírozási lehetőségeket kihasználva jelentősen növelni fogják beruházásaikat is - áll a DIW felmérésében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.