BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London megtagadná a munkanélküli bevándorlóktól az állami egészségügyi ellátást

A más EU-tagországokból érkező állást nem találó bevándorlók nem kaphatnak majd állami egészségügyi ellátást Nagy-Britanniában – ezt a tervet fontolgatja a londoni kabinet.

A bevándorlóknak ebből adódóan magánbiztosítást kell majd kötniük, ha ellátást szeretnének. A kormány azt is tervezi, hogy kiutasítja azokat a bevándorlókat, akik nem találnak munkát három hónapon belül.

A tervezett intézkedésekkel London a Nagy-Britanniába való kivándorlást tervező románokat és bolgárokat szeretné tervüktől elbátorítani. A két ország állampolgárai ugyanis jövő év elejétől már korlátozás nélkül kereshetnek munkát a szigetországban - számol be az EUobserver.

A Migration Watch nevű szervezet becslése szerint mintegy negyedmillió román és bolgár tervezi, hogy a következő öt évben Nagy-Britanniában telepedik le. A szervezet egyben felhívja a figyelmet arra, hogy az előző kabinet jelentősen alulbecsülte a Lengyelországból és a többi 2004-ben az EU-hoz csatlakozó országból érkező bevándorlók számát.

A Migration Watch számításai szerint 1997 óta 3 millióval több bevándorló érkezett az országba, mint amennyien elhagyták az országot. A konzervatív kormány ambiciózus módon arra törekszik, hogy a bevándorlók száma ne haladja meg az évi 100 ezer főt. 2011 március és 2012 márciusa között 183 ezer volt ez az adat az egy évvel korábbi 242 ezer után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.