BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: vigye a MÁV a HÉV-járatokat

A MÁV-ra bízná Tarlós István a HÉV-járatok üzemeltetését. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek beszélt arról: ha az agglomerációs buszokat a kormány egy rendelettel állami kézbe tette át, akkor vinniük kell az elővárosi vasutat is.

Tarlós István azt is elmondta: még ezen a héten tárgyalást kezdeményez Németh Lászlóné fejlesztési miniszterrel. A Budapesti Közlekedési Központ eközben a buszok kapcsán kezdeményezett egyeztetést, azzal az indoklással, hogy számos részletkérdést kell megtárgyalni addig, amíg május elején az elővárosi járatokat a Volán veszi át.

A Budapestet a környező településekkel összekötő tömegközlekedésről a múlt héten született kormányrendelet, a főváros vezetőinek megkérdezése nélkül. E szerint május 1-jétől kilenc előváros - Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós és Törökbálint - BKV-járataiak üzemeltetése a Volánhoz kerül a személyszállítási törvényre és uniós előírásokra hivatkozva. A főpolgármester szerint e logika alapján a városhatárt átlépő HÉV-vonalakat is az államnak kell vinnie.

Felmerült az az eshetőség is, hogy a Volán megjelenésével számos mostani BKV-dolgozó veszthetné el a munkáját. Az NFM erre reagálva közölte: az átvett feladatokat nagyrészt a BKV munkavállalóira bíznák rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.