BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Chikán: stagnálás vagy visszaesés lesz

„Nagyon sajátos szemszögből kell nézni a magyar gazdaságot, hogy azt mondjuk, megteremtettük az egészséges növekedés feltételei” – mondta Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere lapunk évindító gazdasági konferenciáján.

"Én azt hiszem, Cséfalvay úr nagyon más szemszögből nézi ezt" - mondta az NGM álamtitkárának beszédére utalva, aki közölte: a kormány megteremtette az egészséges növekedés feltételeit.

A kormány a választott eszköztárral a saját víziója megvalósításának szempontjából sem jól indult el – emelte ki. „Mondani lehet, hogy ez egy sikeres gazdaságpolitika, mert mondani bármit lehet, csak ez a tényalapot nélkülözi” – mondta.

Az jó, hogy 3 százalék alatti a hiány, de ennek önmagában nem lehet örülni, mert a cél egyoldalú, az elérése érdekében pedig sok problémát kitoltak. A nyugdíjintézkedések 20-30 év múlva jelentkező hatásai vagy az oktatási átalakítás hosszú távon befolyásolja a gazdaságot. Döntően pénzbevonási célokat szolgáltak ezek, átfogó koncepció nélkül, a hosszú távú hatásokról pedig nem szeretnek beszélni. Egyre kevesebbet látunk abból, hogy hogyan lehet kilábalás. Ha a jelenlegi gazdaságpolitika folytatódik, akkor stagnálás vagy visszaesés lesz – mondta Orbán Viktor egykori minisztere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.