BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eurómilliárdokat fektet be az EBRD Oroszországban

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az elmúlt húsz évben több mint 23 milliárd eurót fektetett be az orosz gazdaságba - jelentette ki Natasha Kanjenkova, az EBRD orosz ügyekben illetékes ügyvezető igazgatója a Londonban tartott sajtóértekezletén.

Az Itar-TASZSZ jelentése szerint az igazgató jelezte, hogy az együttműködés kezdete óta az EBRD több mint 750 különböző projekt megvalósításához nyújtott segítséget Oroszországnak. Szerinte a londoni bank jelenleg az egyik legnagyobb befektető Oroszországban.

Az EBRD csupán tavaly 2,6 milliárd eurót fordított 67 projekt megvalósításához az orosz gazdaságban. Mindent egybevetve Oroszország 30 százalékkal részesedik az EBRD összes műveletéből, és ez azt a fontosságot bizonyitja, amelyet a londoni bank tanúsít Oroszország iránt.  Kiemelte, az EBRD Oroszországgal kapcsolatos stratégiája jelenleg arra irányul, hogy segítséget nyújtson az orosz nemzeti iparágak diverzifikálásához és az innovatív, modern orosz gazdaság létrehozásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.