BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult februárban a német infláció

Lassult februárban a német fogyasztói árak drágulási üteme - közölte előzetes adatait csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Németországban éves szinten 1,5 százalékra, 2010 decembere óta legkisebb ütemre lassult februárban az infláció a januári 1,7 százalékról. Az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a januári 0,5 százalék csökkenés után.

A Reuters által megkérdezett elemzők 1,7 százalékos éves inflációt és 0,7 százalékos havi áremelkedést vártak.

Az uniós módszertan alapján számított infláció (HICP), amelyet az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntésekor figyelembe vesz, 1,8 százalék volt éves összevetésben, míg januárhoz képest 0,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.

A 1,5 százalékos februári rátával a német infláció kényelmesen megfelel az EKB inflációs céljának. Az EKB euróövezeti szinten 2 százalék alatti inflációs célt követ.

A német szövetségi statisztikai hivatal március 12-én teszi közzé a februári inflációra vonatkozó végleges adatait.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.