BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyül az európai munkaerő-piaci válság

Az európai munkanélküliségi ráta 11,9 százalékosra emelkedett januárban a recesszió miatt. Különösen a fiataloknak nehéz elhelyezkedni – állítja a CNN Money.

Mintegy 19 millió embernek nincs munkája az eurozónában, ezek közül 3,6 millió 25 év alatti, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag a fiatalok negyede munkanélküli – állítja a gazdasági médium. Ez azt jelenti, hogy néhány hónap leforgása alatt 1,9 millióval nőtt az állástalanok száma az euróövezetben. Különösen a déli országokban vannak komoly problémák.

Görögországban 27 százalékos a munkanélküliségi ráta, Spanyolországban 26,2, Portugáliában 17,6 százalékon áll. Olaszországban 21 éve nem látott mértékben tombol a munkanélküliség, és különösen a fiataloknak nehéz elhelyezkedniük, tízből négyen nem találnak munkát. Ráadásul Olaszország a magas államadósságtól is szenved, az euróövezetben ez az ország a második legeladósodottabb állam Görögország után.

 

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.