BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggódik az MNB: Vizsgálatot sürgetnek félretájékoztatás miatt

A Magyar Nemzeti Bankot komoly aggodalommal tölti el, hogy egy nagy hírügynökség félrevezető információt hozott nyilvánosságra a keddi kamatmeghatározó üléssel kapcsolatban, a hivatalos jegybanki tájékoztatást megelőzően – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

„Az MNB szorgalmazza, hogy a hírügynökség tegye meg a megfelelő lépéseket, hogy a jövőben ne történhessen hasonló jellegű félretájékoztatás. A helytelen adatok megjelenését követő heves pénzpiaci mozgásokat a későbbiekben ki kell vizsgálni” – áll a közleményben.

Miután kedden 13:54 perckor a Bloomberg tévesen azt közölte, hogy 1 százalékra vágta a kamatot az MNB, a forint hirtelen gyengülni kezdett: 300-as szint környékéről 302 fölé került a jegyzés. A Bloomberg szinte azonnal korrigálta a téves hírt, amire a forint visszaerősödött.

Az MNB 14 órakor kiadott közleménye szerint a várakozásokkal összhangban, 25 bázisponttal, 4,75 százalékra vágta a kamatot. Ez volt a kilencedik egymást követő ülés, hogy csökkent a kamat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.