BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb osztrák cég jelent csődöt, de sok munkahely van veszélyben

Az Alpenlaendischer Kreditorenverband (AKV) előrejelzése szerint Ausztriában ez év első felében hetente 112 cég jelentett fizetésképtelenséget Ausztriában. Az összesen 8190 magánszemélyi és vállalati fizetésképtelenségből 2905 jutott cégekre. A múlt év első felében összesen 8593 volt a fizetésképtelenségek száma, ebből 3137 jutott vállalatokra, ami hetente 120 céget jelentett.

Az előző félévhez viszonyítva tehát mind a cégek, mind a magánszemélyek tekintetében a fizetésképtelenségek számának csökkenése figyelhető meg, ám riasztó a veszélybe került munkahelyek növekedése - írja az AKV.

A fizetésképtelenségek miatt ugyanis az idei első félévben 16 658 munkahely került veszélybe Ausztriában, csaknem ugyanannyi, mint a tavalyi egész évben. E téren is az Alpine bau szolgáltatta a legnagyobb számot, 6483-at, bár még egy hónapig védve vannak a felmondástól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.