BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Késhet az Athénnek szánt újabb hitelrészlet kifizetése

A Görögországnak szánt legközelebbi segélyrészlet kifizetésénél további késésekre lehet számitani, mert Athén még nem valósította meg a hitelezők által megkövetelt "elsődleges intézkedéseket".

A 17 euróállamnak közlése szerint az összesen 22 intézkedés közül öt még nem valósult meg. Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaap képviselőiből álló trojka vizsgálata még tart.

A visszaigazolást a kérések megvalósitásáról rövid időn belül várják. Október végéig Görögországnak összesen további 6,8 milliárd eurót kellene kapnia, ebből egy részletet már júliusban. Eleinte négymilliárd euróról, majd 2,5 milliárd euróról volt szó, miután egyre újabb késések történtek a megkövetelt intézkedések megvalósitása során. További részletfizetéseknek kellene augusztusban és októberben történnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.