BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökken a spanyol munkanélküliség

A spanyol munkanélküliségi ráta a második negyedévben pozitív fordulatot hozott, így a két éve tartó recesszióból Spanyolország kezd kilábalni. A munkanélküliségi ráta 26 százalékkal csökkent a második negyedévben, közölte a statisztikai hivatal Madridban.

A spanyol gazdaság 2 év után először mutatott növekedést a harmadik negyedévben, a központi bank szerint Spanyolország kijött a második recesszióból, ami 2008 óta sújtja a mediterrán országot.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök az egyik legfontosabb teendők közé sorolta a munkahelyteremtést. Az országban olyan súlyos munkanélküliség volt hosszú ideig, hogy a fiatalok 56 százaléka nem tudott elhelyezkedni, és többségük jövőjét sem tudta elképzelni szülőhazájában.

A Nemzetközi Valutaalap korábbi becslése szerint, 2018-ig a spanyol lakosság 25 százaléka lesz munkanélküli a jelenlegi folyamatok tükrében. Szembesülve a tényekkel, a spanyol kormány nagy erőkkel kezdett el új munkahelyeket létesíteni és változtatni az addigi munkatörvényen.

Spanyolország 30 milliárd eurót szán a jövő évi munkahelyteremtésre, így tervezik szerint az illegális munkások számát és a fekete gazdaságot is redukálni tudják.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.