BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adózási trükkök miatt eurómilliárdoktól esett el a német adóhivatal

Több német és nemzetközi bank éveken át eurómilliárdokkal csapta be a német államot kétes részvénytranzakcióikkal - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. A német államügyészség több esetben folytat nyomozást, és a belső dokumentek erősen megterhelik a pénzintézeteket.

Eszerint a bankok és az ügyfeleik a kiskaput használták ki, amely lehetővé tette, hogy az egyszer már kifizetett vagyonadót kétszeresen igényelhessék vissza és kaphassák meg. A német adófizetőket ért kár teljes összege a német pénzügyi hatóságok becslése szerint meghaladja a tízmilliárd eurót - tette hozzá a bajor lap, amely szerint eddig egyetlen banknál folynak belső vizsgálatok kétes részvényügyletek ügyében. Ilyen részvénytranzakciók 2012 óta már nem lehetségesek, mert a kiskaput megszüntették.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.