BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rohamosan nő a német adócsalók önfeljelentéseinek száma

A svájci bankok megváltozott üzletpolitikája következtében tetemesen megnőtt a németországi adócsalók önfeljelentéseinek a száma - jelenti az N24 német hírtévé. A német adóhivatalokhoz október végéig kereken 20 ezer önfeljelentés érkezett be a felmérés szerint, amelyet a német tartományok pénzügyminisztériumai készitettek. A múlt évben az önfeljelentések száma még csak 8000 volt.

Az N24 hozzátette, hogy a svájci nagybankok, köztük a Credit Suisse, az UBS és a Julius Baer ez év végéig már csak adózott pénzt fogadnak el befektetésként. Aki a tavasszal hozzá írt levélre nem reagál, és az illegális pénzt nem jelentette be, annak a folyószámláját 2014 elején felmondják. A Svájcban befektetett pénzt pedig az ilyen ügyfelek átutalással megkapják vagy csekket kapnak róla. A legtöbb önfeljelentés Baden-Württemberg tartományban történt, a számuk 5185 volt október végéig. Az eltitkolt vagyon legnagyobb része Bajorországból származott.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.