BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német választók adóemelésekre számítanak

A Németországban megalakuló nagykoalíció fizetni akar a választásokhoz kapott ajándékokért, anélkül, hogy emelné az adókat. Ezt irányozza elő a szövetségi kormány pénzügyi terve. Ám a németek többsége keveset ad a CDU/CSU és az SPD azon ígéretére, hogy nem kerül sor adóemelésre.

A megkérdezettek 71 százaléka ugyanis úgy véli, hogy a 2017-ig tartó nagykoalíció  ideje alatt emelni fogják az adókat Németországban - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. Ezt az eredményt tükrözi a YouGov közvélemény-kutató intézet reprezentatív internetes felmérése, amelyet a DPA német hírügynökség megbízásából végzett. Eszerint az SPD választói körében a válaszadóknak egyenesen 79 százaléka vár magasabb adókat, az uniós pártok (CDU és CSU) - válaszoló választói körében ez az arány 63 százalék. A megkérdezetteknek mindössze 14 százaléka hisz abban, hogy a választási periódus végéig nem emelik az adókat Németországban. A megkérdezettek 15 százaléka nem is válaszolt. A Handelsblatt által idézett felmérés szerint minden válaszoló német több mint egyharmada (36 százalék) nem hisz abban, hogy a nagykoalíció kitart a jelenlegi kormányzati ciklus végéig, 48 százalékuk viszont azt feltételezi, hogy a kormány 2017 végéig fenn fog maradni. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.