BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spanyolországban először csökkent a munkanélküliség 2007 óta

Spanyolországban novemberben csökkent a regisztrált munkanélküliek száma októberhez képest, 2007 óta először jegyeztek fel visszaesést havi összevetésben.

A spanyol munkaügyi minisztérium keddi közlése szerint októberhez képest novemberben 2475-tel 4,8 millióra mérséklődött a munkanélküliek száma. Ez mintegy 26 százalékos munkanélküliségnek felel meg, ami a második legmagasabb a 17 tagú euróövezetben Görögország után.

A munkaügyi minisztérium adatai szerint novemberben elsősorban az építőiparban és a feldolgozóiparban jöttek létre új munkahelyek, ami hozzájárult a munkanélküliek számának a csökkenéséhez.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) korábban ismertetett adatai szerint 26 százalékos volt a munkanélküliség a harmadik negyedévben a második negyedévi 26,3 százalék után. Az idei első három hónapban a munkanélküliség még rekordszintű, 27,16 százalék volt, az 1970-es évek közepe, a Franco-rezsim vége óta a legmagasabb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.