BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több adót fizetnek be a németek

Németországban tovább tart a szövetségi állam és a tartományok adóbevételeinek növekedése - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. Az adóhivatal idén áprilisban összesen 41,3 milliárd eurós összegben szedett be adókat, ez a szövetségi pénzügyminisztérium adatai szerint 2,5 százalékkal több, mint egy hónappal ezelőtt.

A béreket terhelő adóból származó bevétel összege 5,7 százalékkal nőtt, 13,5 milliárd euróra. Német pénzügyminisztériumi hivatalnokok becslése szerint e többletbevétel a magas foglalkoztatottságot és a legújabb béremeléseket tükrözi. Az áfából származó bevételek pedig 8,4 százalékkal növekedtek 15,2 milliárd euróra.

A német szövetségi pénzügyminisztérium derűlátóan nyilatkozott a gazdaság jövőbeni alakulását illetően. Az első negyedévi 0,8 százalékos GVP-növekedés után az idei második negyedévben gyengébb növekedési rátával számol. Ez azonban technikai jellegű. "A konjunkturális alapdinamika továbbra is jelentősen emelkedő" - olvasható a pénzügyi tárca havi jelentésében. Emellett szól az iparban müködő vállalatok növekvő derűlátása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.