BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lelassult a reformfolyamat Kelet-Európában

A közép- és kelet-európai átalakuló térség egyik legnagyobb problémája az, hogy lelassultak a reformok a régiós gazdaságokban - mondta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke.

Sir Suma Chakrabarti, aki az EBRD Varsóban rendezendő jövő heti éves közgyűlése előtt tartott helyzetértékelést újságíróknak a bank londoni székhelyén, kijelentette: a tanácskozás fő napirendi pontja is annak megvitatása lesz, hogy miképp lehet a reformok lassulási folyamatát visszafordítani és ismét lendületet adni az átalakulásnak az EBRD tevékenységi területét alkotó gazdaságokban.

Az EBRD tavalyi tevékenységéről Sir Suma elmondta: "nagyon erős év volt", a bank 8,5 milliárd euró új finanszírozást folyósított működési

Az idei első négy hónapban az EBRD száz új programot hagyott jóvá 2,3 milliárd euró értékben. A tavalyi azonos időszakban 70 programra 1,4 milliárd eurós finanszírozásról született döntés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.