BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon elszámolták a franciák az adókat

A francia kormány a költségvetésben 14 milliárd eurónyi hiánnyal szembesül, mert  túlbecsülte az adóbevétel összegét az elmúlt pénzügyi évre vonatkozóan - jelenti a BBC News.

Francois Hollande francia elnök megemelte a jövedelmi adót, az áfát és a társasági adót, amióta elnökké választották két évvel ezelőtt. Az auditorok most közölták, hogy a három adóból befolyt összeg 2013-ban 16 milliárd euró volt. Ez pedig sokkal kevesebb volt a 30 milliárd eurónyi adónál, amelyet a francia kormány prognosztizált. A francia elnöki hivatal  2013-ra vonatkozó adóbevételi prognózisa olyan nagymértékiben pontatlan volt, hogy az erre az évre vonatkozó prognózisát is káételkedve lehet fogadni. Szerintük a prognózisok túlságosan optimisták és pontatlan számitásokon alapulnak.

A francia közvélemény-kutatások szerint Hollande elnök támogatottsága a szavazók körében  20 százalékot sem éri el, és francia kritikusok szerint az adópolitikája ártott annak, hogy Franciaország tartós gazdasági élénkülést érjen el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.