BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erőteljesen növekszik a német adóhatóság adóbevétele

A német szövetségi állam adóbevétele az idei első félévben 7,9 százalékkal volt magasabb, mint a múlt év azonos időszakában, a német tartományoké pedig 5,3 százalékkal haladta meg a tavalyi első hat hónap szintjét. A szövetségi állam és a tartományok ez év június végéig összesen 284,4 milliárd euró adóbevételre tettek szerint, az egész évre pedig 589,4 milliárd euró összegű adóbevétellel számolnak.

Mindez a német szövetségi pénzügyminisztérium havi jelentéséből tűnik ki, amelyet hétfőn hoznak nyilvánosságra - írja a Südddeutsche Zeitung, ugyancsak hétfőn. A bajor lap szerint a német szövetségi adóhivatal továbbra is örül a belföldi munkaerőpiacon kialakult jó helyzetnek. Ugyanis a pénzügyminisztérium szerint a foglalkoztatottak magas számának, valamint béreik és fizetéseik emelkedésének tudható be a béradó erőreljes növekedése. 

A júniusi bevétel 4,7 százalékkal haladta meg a tavaly júniusi szintet. Az idei első félévben a béradóból származó bevételek 6 százalékkal nőttek és 79,8 milliárd eurót értek el. Az áfa-bevétel is 4,7 százalékkal növekedett az idei első félévben, tükrözve a fogyasztók magatartását. Viszont 2,7 százalékkal csökkent a társasági adóból származó bevétel, amelyet rendszerint nagyvállalatok fizetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.