BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

S&P: csődben Argentína

A szelektív államcsőd kategóriába sorolta vissza Argentína hitelbesorolását a Standard & Poor's néhány órával az előtt, hogy a dél-amerikai ország számára lejárjon a türelmi idő az átstrukturált kötvényei utáni befizetésre.

Jóllehet Argentína számára helyi idő szerint éjfélkor jár le a türelmi idő, hogy befizesse tartozásait azoknak a hedge fundoknak, amelyek teljes névértéken követelik az államkötvények után járó összegeket, a Standard & Poor''s bejelentette: részleges nem törlesztő kategóriába sorolta vissza a dél-amerikai ország hitelbesorolását.

Az argentin kormány képviselői jelenleg is tárgyalnak a hitelezőkkel, amelyek követelését az amerikai Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta. A Buenos Aires-i vezetés attól tart, ha enged az érintett hedge fundoknak, más hitelezők sem fogadják el az adósság leírását. Argentína június 30-a óta technikai csődben van, ha éjfélig nem születik megállapodás, 2002 után másodszor is csődbe juthat az ország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.