BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezért tették fel a rendőrséget a végrehajtás alatt állók listájára

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 2002. december hónapban megfizetett, 194 899 forint összegű közüzemi tartozás (szemétszállítási díj) miatt került fel a NAV végrehajtási eljárás alatt állók listájára - közölte lapunkkal a rendőrség. A közüzemi díj megfizetését a szolgáltató vitatja.

Más állami szférához szorosan kötődő szervezet mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság is végrehajtási eljárás alatt áll - írta az mfor.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisa szerint végrehajtási eljárás alatt áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Így volt ez július 29-én, amikor is az mfor.hu kiderítette az eljárás tényét, illetve a cikk megjelenésekor, ma reggel is.

Az adóhatóság arról tájékoztatta a lapot: "amennyiben valamely adózó a (...) közzé tett listán szerepel, az ellene folyó adóvégrehajtást tényként kell kezelni".

Magánál a ténynél többet azonban nem lehet tudni a végrehajtás állapotáról, sem kiváltó okairól, sem pedig arról, milyen régi és mekkora összegű tartozás miatt került listára a BRFK. "A BRFK-tól érkező válasz hiányában feltételezzük, hogy minden bizonnyal csak átmeneti késedelmes fizetésről, rövid idejű, átmeneti likviditási problémákról lehet szó" - írja az mfor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.