BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kikerülte Varga a kérdést az internetadóról

Sajtótájékoztatót hívott össze Varga Mihály, de aki azt várta, hogy a gazdasági miniszter az új adótörvényekről fog beszélni, annak csalódnia kellett. A kormány megvizsgálta az egyik amerikai étolajgyártót - ezt jelentette be Varga Mihály.

A NAV 2013 decembere óta büntetőeljárást folytat élelmiszeriparban érintett, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt - mondta a miniszter. A Vénusz jelezte, hogy problémát talált. Az elkövetők évek óta működtettek egy 12 hazai gazdasági társaságból álló bűnszervezetet. Ezek élelmiszereket hoztak külföldi országból, a kár meghaladta a kétmilliárd forintot - mondta a miniszter. Sikerül azonosítani a bűnszervezet vezetőjét is, nyolcan már vizsgálati fogságban ülnek, négyen pedig előzetes letartóztatásban van. A NAV 800 millió forint értékű vagyonlefoglalást rendelt el.

Az eddig is meglévő távközlési adó kiterjesztése az internetadó - ezzel kerülte ki az internetadóról szóló kérdést a miniszter. Mint elmondta, kezdeményeztek egy egyeztetést a netszolgáltatók vezetőivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.