BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel: nem Németország dönt a görög helyzet kezeléséről

Nem Németország dönt a görög államadósság-válság kezelésének ügyében - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben a görög kormányfővel folytatott megbeszélése után.

Alekszisz Ciprasszal közösen tartott sajtótájékoztatóján Angela Merkel hangsúlyozta, hogy Németország csak egy az euróövezet 19 tagállama közül, a görög válság kezelését szolgáló nemzetközi hitelprogram és a hozzá kapcsolódó reformok ügyében pedig a hitelező intézmények ajánlása alapján az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsának, az eurócsoportnak kell döntenie.

Merkel hozzátette: Németország azt szeretné, hogy Görögország túllendüljön a válságon, meginduljon a gazdasági növekedés és csökkenjen a munkanélküliség.

Ciprasz a tájékoztatón kiemelte, hogy csak párbeszéd révén lehet a nehézségeket kezelni. Egymással, és nem egymásról kell beszélni, és "jobban meg kell értenünk egymást" - mondta a görög kormányfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.