BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy a buszok és vonatok menetrendjének összehangolásán dolgozik

A volánbuszok és a vonatok menetrendjének összehangolását, közös internetes felületen való megjelenítését, az egységes jegyárusítás létrehozását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti fő feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos - írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában a szakember úgy fogalmazott: „a helyközi, elővárosi országos közlekedésben a MÁV és a Volán-társaságok szolgáltatásainak összehangolását célzó egységes koncepciót" kell megalkotnia. Ez egy új tömegközlekedési rendszer kialakításáról és arról szól, miként lehet versenyképessé, vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat – mondta.

Szavai szerint az országos tömegközlekedés "hardverének", az infrastruktúrának és eszközparknak a fejlesztése nagyon jól halad, a tömegközlekedésben azonban nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy a szolgáltatást könnyen igénybe lehessen venni. Ennek a "szoftvernek" a kimunkálását vállalta a féléves megbízatásának végére - tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az állami társaságok 3200 vasúti és negyvenezer buszjáratot közlekedtetnek naponta. Ezek mind ugyanazt a közszolgáltatási funkciót látják el, ezért a cél az, hogy az utasok a teljes kínálatot egységes szolgáltatásként vehessék igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.