BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány az eredeti dupláját, 49 milliárdot szán a vizes vb-re

Három évre 49 milliárd forintot különít el a kormány a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezésére, derült ki a Magyar Közlönyből. Márciusban még ennek az összegnek a feléről, 24,5 milliárdról szóltak a hírek – írja az origo.hu.

Az összeget a FINA Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges egyes létesítmény-fejlesztésekhez, közlekedés-fejlesztésekhez, árvízvédelmi műtárgy létesítéséhez, a szükséges közműfejlesztésekhez, továbbá egyéb kiegészítő feladatokhoz különítették el - olvasható az origo.hu-n.

A kötelezettségvállalások összege a 2015–2017. években nem haladhatja meg a 49 milliárd forintot, olvasható a közlönyben.

Márciusban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a Nemzetközi Úszó Szövetség alelnöke azt közölte, hogy a 24,5 milliárd forintba kerül majd Magyarországnak a 2017-es úszó-világbajnokság rendezése – vagyis eddig még csak a most nyilvánosságra hozott összeg feléről volt szó.

A világbajnoksághoz kapcsolódóan a pesti rakpart egy szakaszának rendezésére, valamint sétány és kerékpárút kialakítására vonatkozó előkészítő feladatokról is döntött ma a Fővárosi Közgyűlés – adta hírül az MTI. A tervek szerint gyalogoshíd is épülne a Margitsziget és a pesti oldal között. Az előkészítési feladatok a becslések szerint 200 millió forintba kerülnek. A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag fogadta el az előterjesztést.

A valaha rendezett legnagyobb magyar sportesemény

Április közepén Orbán Viktor miniszterelnök és Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke írta alá a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban. A kormányfő akkor azt mondta, hogy ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett, sőt a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.

Fővédnök: Tarlós István

A szervezőbizottság elnökeinek, Kósa Lajosnak és Gyárfás Tamásnak a felkérésére Tarlós István, Budapest főpolgármestere elvállalta a fővédnöki tisztet a világbajnokságra.

MTI - origo.hu-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.