BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszázmilliót vesznek el Siófoktól

Több mint kétszázmillió forinttal kurtítja meg Siófok idei költségvetését az, hogy az iparűzési adóbevétel terén is jól teljesítő önkormányzatok idén már nem juthatnak hozzá a másfél forintos állami kúrtaxa-kiegészítéshez - írja a Sonline.hu.

A vendégéjszakák után beszedett minden idegenforgalmiadó-forintot az állam másféllel egészíti ki – de idén már csak elméletileg. Az idei költségvetés alapján most először az ezen a címen juttatott összegek is bekerültek azon támogatások körébe, amelyek csökkennek a település nagyobb iparűzési adóerő-képessége esetén. Azaz egy helyhatóság minél több iparűzési adót szed be, annak arányában annál nagyobb kúrtaxakurtítással számolhat.

Siófok mellett például még a tavaly már helyben több mint százmillió forint kúrtaxát beszedő Zamárdit érintheti érzékenyen a bevételkiesés, az ország más üdülőhelyei közül Eger és Hajdúszoboszló is kétszázmilliós mínusszal számol 2015-ben - írja a portál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.