BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban

A múlt héten minimálisan nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma, ugyanakkor a trendet jobban jelző négyheti átlag 15 éves mélyponton volt.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a május 2-án zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 3 ezerrel 265 ezerre emelkedett. Elemzők nagyobb növekedésre, 280 ezres értékre számítottak az egy héttel korábbi 262 ezerről.
   
A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 4250-nel 279 500-ra csökkent, ami 2000 májusa óta a legalacsonyabb. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat, és a 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiaci helyzet erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.
   
A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 28 ezerrel, 2,23 millióra esett az április 25-én zárult héten, ami 2000. novembere óta a legalacsonyabb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.