A görög helyzet miatt befejeződhet az MNB enyhítési ciklusa

Londoni pénzügyi elemzők szerint lekerülhet a napirendről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának további csökkentése, ha a görögországi fejlemények miatt érdemben romlik a piaci kockázati megítélés.

A Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői a görögországi helyzet közép- és kelet-európai járványveszélyéről összeállított hétfői értékelésükben ugyanakkor tartós piaci nyomás esetére is valószínűtlennek nevezték, hogy az MNB monetáris szigorításba kezdene az idei év vége előtt, tekintettel az infláció várható alakulására, és arra, hogy a forintárfolyam inflációs átszűrődési rátája jelentősen csökkent az utóbbi években.

Az RBS londoni elemzői szerint az MNB intervencióra szánhatja el magát, ha a forint néhány napon belül a 325-330 forint/eurós sávba gyengülne, de ha ugyanez néhány hét alatt menne végbe, a ház szerint a magyar jegybank nem feltétlenül interveniálna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.