Ahogy arról tegnap a Világgazdaság is hírt adott, drámai méreteket ölt az elvándorlás a szezonális vendéglátásban dolgozók körében, a szakmai szervezetek azért küzdenek, hogy a szakemberhiány nyáron ne okozzon fennakadást.
A Napi gazdaság cikkében Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke azt nyilatkozta, hogy egy pincér forgalomtól függően havonta átlagosan 50-100 ezer forinttal többet visz haza egy osztrák vendéglátóhelyről, mint egy balatoni étteremből, és a szakácsok esetében is hasonló jövedelemkülönbségek lehetnek.
Az érdekképviselet idén akciótervet dolgozott ki, hogy itt tartsa a szakembereket. A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát, míg a téli időszakban Ausztriában biztosították a folyamatos megélhetés lehetőségét. Emellett továbbképzéseket tartanak, és a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot is indítottak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.