BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görög adósság - Sapin: bármikor újrakezdődhetnek a tárgyalások

Bármikor újrakezdődhetnek a tárgyalások Görögország és a nemzetközi hitelezők között - jelentette ki ma Michel Sapin francia pénzügyminiszter.

A francia kormány rendkívüli ülése előtt az RTL francia rádiónak nyilatkozva Sapin figyelmeztetett, hogy Görögország euróövezeti tagsága forog kockán, és a dél-európai ország szenvedi meg leginkább, ha ki kell lépnie az eurózónából.

Hozzátette: bár ennek lenne bizonyos hatása a perifériás euróövezeti tagállamok kötvényhozamaira, az egységes fizetőeszközt használó blokk jól felkészült a görög válság következményeinek kivédésére.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért felelős tagja szintén úgy véli, hogy még maradt mozgástér a tárgyalásokra. Közölte, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke délben új javaslatokkal áll elő. Ezt azonban a bizottság cáfolta.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.